Укриття для тварин з'явиться в Фельдман Екопарку. Про це повідомив директор парку Костянтин Анісімов в ефірі Громадського радіо.

За його словами, наразі в екопарку проживає близько 1000 тварин, що в п'ять разів менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Незважаючи на це, парк щодня відвідують близько 300 людей, а на відкритті балу хризантем кількість відвідувачів сягнула 9-10 тисяч.

Анісімов розповів, що парк, як і все місто, постійно перебуває під загрозою обстрілів. Нещодавно на територію екопарку впала керована авіабомба, але, на щастя, ніхто не постраждав.

Наразі в парку є легке укриття для людей на випадок повітряної тривоги. Однак адміністрація розглядає варіанти будівництва більш надійного укриття, яке зможе захистити як відвідувачів, так і тварин.

Директор зазначив, що нове укриття планується зробити придатним для всіх видів тварин, які мешкають в екопарку. 

Також Анісімов повідомив про завершення реконструкції приміщення для людиноподібних мавп, яке було одним із перших пошкоджених об'єктів на території парку. Мавпи вже повернулися до своїх осель, хоча літні вольєри для вигулу все ще перебувають на реконструкції.

Екопарк значно постраждав від російських обстрілів у 2022 році: загинули близько 300 тварин, інших вдалося евакуювати. Також на території загинули співробітники та волонтери.

З червня 2023 року парк частково відновив свою роботу, тоді відкрилася локація “Долина альпак”. Згодом запрацювала і територія самого екопарку, У вересні провели перший Бал хризантем під час війни. Цьогорічний Бал хризантем відкрився 6 жовтня і триватиме до кінця місяця.