Тетяна Чернігівська, співробітниця ТОВ "Южатоменергопроект", отримала 3 роки умовно за співпрацю з "Росатомом". Про це пише Харківський антикорупційний центр.

Держкорпорація "Росатом" - російський державний холдинг, що об'єднує 360 підприємств атомної галузі. До складу входять усі цивільні атомні компанії Росії, підприємства ядерного збройового комплексу, науково-дослідні організації, а також атомний криголамний флот.

Виявилося, що Чернігівська, яка родом з Краснодарського краю Росії, не припинила свою роботу над проєктно-технологічною документацію з модернізації силового електрообладнання для філій концерну "Росенергоатом" Калінінської АЕС. Крім того, Чернігівська займалася кресленням модернізації силового електрообладнання. Вона отримала за свої послуги гроші у розмірі 323 000 гривень.

За ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору) такий злочин карається позбавленням волі на 10-12 років. Проте суд зважив на те, що  вона допомогла у розслідуванні зв'язків організованої групи і затвердив угоду про визнання провини. Тож, жінка отримала умовне покарання з випробувальним терміном.