Росіяни риють нори та підземні містечка на Харківському фронті. Про це в ефірі “Суспільного” розповів начальник відділення планування бригади "Хартія" Антон Баєв.

"Інженерну техніку підтягнути сюди неможливо, ми не даємо такої змоги. Але чим відрізняється російський солдат - він буде копати навіть нігтями, аби копати. У цьому їм треба віддати належне: вони копають будь-чим, будь-якими підручними засобами. Тому дивишся: сьогодні одна ситуація, завтра вже накопано удвічі більше", - розповів Баєв.

Військові РФ будують одиночні нори, які входить у землю на 2-3 метри, мають згини під різними кутами. Навіть закидання туди гранати не завжди дає результат, каже Баєв. Є й маленькі підземні містечка, які пов’язані між собою тунелями. 

"Противник не застосовує такої традиційної системи фортифікаційних споруд у вигляді довгих траншей. Вони облаштовують окремі нори, які дуже важко в наших реаліях та обставинах нашої місцевости зачищати й проходити. Це дуже кропітка робота, кожні 5-10 метрів для нашої піхоти даються дуже важко, ми можемо проходити їх по 3-4 години. Тому важко, потрошку, але ми працюємо", - каже військовий.

Представник прес-служби бригади “Хартія” Володимир Дегтярьов розповідав, що підземні ходи росіяни використовують не тільки для оборони, але й для спроб наступу.

“Метою таких дій є створення умов для підриву українських оборонних споруд”, - зазначив військовий.

Подібну тактику війська РФ використовували влітку 2023 року на Авдіївському напрямку.

Фото - ілюстративне