З нового учбового року відкрито чотири додаткові класи метрошколи відкрили на станції метро "Імені О.С. Масельського". Приміщення повністю відповідають усім необхідним безпековим нормам та умовам для навчання. Про це розповів генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Владислав Приймак.

За його словами, у процесі створення метрошколи було проведено комплексну модернізацію приміщень. Система освітлення була повністю перероблена з урахуванням потреб дитячого зору, щоб мінімізувати навантаження на очі учнів. Для забезпечення комфортного мікроклімату встановлено сучасну систему припливно-витяжної вентиляції з кондиціонуванням. Також було облаштовано зручні туалетні кімнати.

На території метрошколи встановлено сучасну пожежну сигналізацію та надійну систему оповіщення, що гарантує швидке реагування у разі будь-яких надзвичайних ситуацій. Для забезпечення сучасного освітнього процесу у всіх класах передбачено доступ до Інтернету.

Крім того, павільйон пішохідного переходу, що веде безпосередньо до метрошколи закрили для підвищення безпеки та комфорту учнів. Наразі міські служби активно працюють над благоустроєм прилеглої території, щоб зробити шлях до школи максимально зручним.

Загалом у міських школах Харкова цього року навчатимуться 102 тисячі дітей, із яких 53 тисячі фізично перебувають у місті. Решта школярів продовжать навчання у дистанційному форматі.

Наразі будуються ще три підземні школи в Шевченківському, Основ'янському та Новобаварському районах, які планується добудувати до кінця року.

З вересня діти навчаються офлайн у таких закладах: