РФ знову зруйнувала міст у Старому Салтові. Його вчергове будуть відновлювати, бо він має стратегічне значення. Про це в етері національного марафону розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, із початку повномасштабного вторгнення росіяни вже понад 10 разів руйнували цю транспортну переправу.

Міст через дамбу в Старому Салтові було зруйновано на початку війни. На інший берег у населені пункти Вовчанської громади люди перебиралися на човнах. Раніше повдомлялося, що на повне відновлення мосту необхідно близько 400 млн гривень.

Старий Салтів - селище на правому березі Печенізького водосховища (річка Сіверський Донець) за 45 км на схід від Харкова. До війни в селищі проживали 3,5 тис. осіб. Старий Салтів був одним із популярних місць відпочинку жителів Харкова та області. Тут розміщувалося багато турбаз, але багато з них зараз зруйновано.

Селище наразі часто перебуває під обстрілами, бо Старий Салтів знаходиться за 28 км від Вовчанська, у якому з 10 травня 2024 року точаться запеклі бої. Станом на 2 червня повідомлялося, що українські підрозділи контролюють близько 70%  Вовчанська, місто майже знищене.