У харківському вузі, яким РФ вдарила ракетою, наводять порядок. У центральному корпусі університету міського господарства імені Бекетова, до якого потрапила ракета 5 лютого та зруйнувала три поверхи, розбирають завали, пише “Суспільне”.

Проректор університету з науково-педагогічної роботи Володимир Росоха повідомив, що внаслідок російських обстрілів у навчальному закладі пошкоджено майже 90% вікон. У будівлі зачинили вікна, закладають дірки, де це потрібно.

Вцілілу цеглу відбирають і складують. Зібрано понад 30 тисяч цеглин, які потім знову будуть використані при відновленні корпусу.

Ректор створив робочу групу із проектування з викладачів кафедр. Вони розроблять кошторис відновлення корпусу.

Допомога у відновленні надають волонтери. Зібрано гроші – близько 4 млн. грн.

Також створено два благодійні фонди. Гроші перераховують студенти та співробітники університету. Студентський сенат ухвалив рішення, що кошти, що виділяються для роботи зі студентами, а це 600 тисяч гривень, перерахують до благодійного фонду.

За рік повномасштабної війни війська РФ завдали 15 ударів по корпусах та гуртожитках університету. 24 будівлі пошкоджені та три зруйновані - це понад 80% будівель. На відновлення потрібно понад 55 мільйонів гривень. Але, за оцінкою ректора, сума може зрости до 150-170 мільйонів гривень.