Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов спростував повідомлення про захоплення росіянами села Синьківка на Куп'янському напрямку, пише "Думка".

Синьківка розташована за 9 кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 300 осіб. У перші дні вторгнення російські війська окупували Синьківку. Село звільнили під час Харківського контрнаступу восени 2022 року.

Бої в районі цього села тривають з кінця минулого року. Російські підрозділи атакують, але безуспішно: просунутися вперед їм не вдається. 

Інформацію про захоплення Синьківки військами РФ, за даними губернатора, поширили російські джерела. Губернатор ці повідомлення спростував: незважаючи на атаки, просування російських військ у районі Синьківки немає.

"Учора відвідували позиції наших військових. Скажу так, якщо бій іде на крайньому вогні населеного пункту Синьківка і ворог декларує, що він її захопив, - напевно, це його позиція. Жодної території наші військові не віддали, на своїх позиціях стоять, завдають поразки ворогу", - заявив Синєгубов.

Після Харківського контрнаступу, під час якого ЗСУ звільнили понад 500 населених пунктів, під контролем військ РФ залишилася невелика ділянка на сході Куп'янського району - 29 сіл і селищ. 

Наприкінці жовтня Синєгубов говорив, що внаслідок російських штурмів і обстрілів на Куп'янському напрямку збільшилася "сіра зона" - територія, яку фактично не контролює жодна з армій. Але жодного населеного пункту військам РФ захопити не вдається. ЗСУ щодня відбивають по кілька атак російських підрозділів на Куп'янському напрямку і завдають їм значних втрат. Лише за добу, 6 грудня, ЗСУ на цьому напрямку ліквідували 324 російських військових і знищили 37 одиниць озброєння.