Росіяни не захопили жодного нового населеного пункту в Харківській області, заявив 1 грудня під час брифінгу голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В області окупованими залишаються ще 29 сіл на сході Куп'янського району.

Водночас губернатор повідомив, що російські війська продовжують атакувати в районах сіл Синьківка і Петропавлівка. Ці села розташовані за кілька кілометрів від Куп'янська

За оцінкою чиновника, Куп'янський напрямок залишається найважчим.

"Ворог веде бойові дії в лісосмузі поблизу Синьківки, там ситуація мінлива. На цій території - обстріли, авіаудари", - сказав Олег Синєгубов.

ЗСУ відбивають усі атаки і завдають російським підрозділам великих втрат. Через це російське командування проводить ротації на цьому напрямку. Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що для активізації атак на Куп'янський напрямок прислали "вагнерівців". Використовують підрозділи "Шторм Z" і "Шторм V", набрані з колишніх ув'язнених. 

Тривають обстріли населених пунктів у Куп'янському районі. Сьогодні вранці керованою авіабомбою завдали удару по Ковшарівці: пошкодили багатоквартирні будинки, навчальний заклад.

Із небезпечних зон вивозять мирне населення. Синєгубов заявив, що завершено примусову евакуацію сімей із дітьми. Але на лінії фронту залишаються ще близько 6 тис. мирних жителів.

Учора, 30 листопада, на Куп'янському фронті побував президент Володимир Зеленський. Він ознайомився з оперативною обстановкою і вручив нагороди бійцям.