На Харківщині за добу затримали кілька десятків підозрюваних у диверсійній та пропагандистській роботі. Поліція Харківської області щодня проводить масові перевірки місцевих мешканців та виявляєш неблагонадійних громадян.

За добу 6 листопада було затримано 50 осіб, які, ймовірно, причетні до диверсійно-розвідувальних груп або підозрюються у поширенні ворожої пропаганди.

На блокпостах правоохоронці разом із військовими перевірили понад 3 500 транспортних засобів. Патрульна поліція за добу затримала 23 водії у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Також за добу слідчі, криміналісти та вибухотехніки пропрацювали та зафіксували 15 фактів пошкодження будинків та інших споруд унаслідок обстрілів та пожеж.

Поліцейські забезпечують правопорядок під час проведення розмінування на раніше окупованих територіях.

Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1,8 тисяч гектарів. Вилучено 25,2 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Слідчими підрозділами Національної поліції України реєструються військові злочини у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 2 530 військових злочинів: найбільше за ст. 438 КК України – 2 233 та за ст. 111-1 КК України – 248.

6 листопада війська РФ вчинили черговий військовий злочин. Протитанковий снаряд потрапив в автомобіль 45-річного мешканця Куп'янського району. Потерпілий отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні.

Про інші злочини звільнених територій можно цілодобово повідомляти на лінію 102, до чергової частини Головного управління Національної поліції в Харківській області за телефоном (050)302-20-44 або через чат-бот @Kharkiv102_bot.