Жителів Лозівської громади закликають не викидати гілки в сміттєві баки. LozovaNews пише, що мешканців поступово привчають не спалювати рослинні залишки, дбаючи про екологію та здоров'я.

Однак з’являється нова проблема – жителі почали викидати гілки у контейнери для побутових відходів, що призводить до їх переповнення. Це питання місцеві чиновники обговорили на нараді 7 жовтня.

Старости зазначають, що складно пояснити людям, що вивезення гілок і компостного сміття не входить у тариф за побутові відходи. 

У кожному старостинському окрузі проблему вирішують по-своєму. Наприклад, звертаються до аграріїв з проханням надати техніку. 

Також пропонують використовувати спеціальні контейнери для компосту, які встановлюють працівники КП "Еко-Сан" у Лозовій з минулого року.

За словами директора цього підприємства Володимира Селезньова, ця практика виявилася успішною: у Лозовій вже розміщено 16 таких контейнерів, кожен з яких вміщує до 8 кубічних метрів компостного сміття, яке потім подрібнюють. Послуга не входить у тариф для населення, а фінансується додатково з міського бюджету. Це допомагає запобігти утворенню стихійних сміттєзвалищ і зберегти чистоту повітря.

Жителі Лозової також можуть замовити контейнер до свого домогосподарства за 1320 гривень. При цьому оплата не включає вивезення компостного сміття. Водночас, Володимир Селезньов зазначив, що послуга для округів може бути значно дорожчою через віддаленість населених пунктів.

Фото - ілюстративне