Пожежа у Борівському лісництві поблизу села Піски-Радківські, яка знищила так звані "Мальдіви" і в якій живцем згоріли люди, триває вже 5 днів. Про це розказав начальник обласного управління ДСНС Артем Астахов.

Село Піски-Радьківські розташоване за 18 км на південь від селища Борова, на лівому березі Оскільського водосховища. До війни в селі проживало понад 2,5 тис. людей.

Масштабна пожежа в районі цього села виникла внаслідок російських обстрілів 2 жовтня. Вогонь прийшов із Донецької області - з боку села Рубці - і охопив ландшафтний парк “Червонооскільський”. Полум’я знищило сотні дерев’яних будинків. Загинуло 4 людини, вони не встигли втекти, оскільки полум'я поширювалося дуже швидко. Ще дві людини дістали опіки, евакуйовано 60 людей. Ліквідація пожежі триває.

Голова Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний повідомляв, що згоріла самовільна забудова на території лісу поблизу села Піски-Радьківські. Загиблі проживали в цих будинках. За словами Тертишного, самовільно зведені дерев’яні будинки у лісі з’явилися понад 10 років тому. Місцеві мешканці називали це поселення "Мальдівами", пише “Суспільне”. У момент пожежі там перебувало близько сотні людей.

За даними начальника Слідчого управління обласної поліції Сергія Болвінова, загалом вогонь знищив 1100 будинків.

Протягом минулого тижня підрозділи ДСНС ліквідували у Харківській області 531 пожежу, 40 з них були пов’язані з російськими обстрілами. На пожежах загинуло 7 людей, ще 9 дістали опіки та поранення. 510 пожеж сталося в екосистемах, із них 18 в лісах. Наразі в області триває ліквідація 4 лісових пожеж. 

Фото: Суспільне Харків/Олександра Новосел