На КП «Теплоенерго», що забезпечує теплом мешканців Лозової Харківської області, склалася критична ситуація. Там бракує 50 фахівців. Із тих, які є, 4 людини нещодавно звільнилися, бо три місяці не отримували зарплати. Про це повідомив керівник підприємства Сергій Малишев. За його словами, це найскладніша ситуація за останні роки.

Причин кризової ситуації три:

  • КП «Теплоенерго» не отримує державної компенсації різниці тарифів – набігло вже понад 150 млн грн;
  • на рахунках тепловиків залишають лише 35% надходжень – діє так зване розщеплення: дві третини надходжень автоматично перераховуються газовикам;
  • борги населення: на початку літа вони сягали 180 млн.грн.

Малишев звернувся до керівників підприємств та установ Лозівської громади із закликом вплинути на працівників-боржників та за можливості сплачувати авансові внески.

Попри таку ситуацію, за даними очільника КП, тепловики вже на 100% готові до опалювального сезону. Попередньо він має розпочатися з 1 листопада.

Нагадаємо, на початку серпня об’єкти «Теплоенерго» у Лозовій залишилися без світла через 9 млн боргу підприємства за електроенергію. Тоді мер Лозової Сергій Зеленський говорив, що опалювальний сезон у місті – під загрозою зриву.