У Харкові з понеділка, 13 травня, починає працювати перша в місті підземна школа. Про це повідомила директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко в ефіра "Українського Радіо Харкова".

Школу побудували наприкінці березня, але для відкриття необхідно було отримати дозвільні документи на експлуатацію.

За словами Деменко, у суботу, 11 травня, у новому закладі пройде пробний навчальний день, щоб учні та батьки могли ознайомитися з приміщенням та вимогами безпеки. У травні за парти сядуть понад 600 дітей з 11 шкіл Індустріального району. 

Вчитися у підземній школі із 1 вересня виявили бажання майже 1000 учнів. Отже, із нового навчального року школу зможуть відвідувати учні з 1 по 11 класи переважно з Індустріального району. Однак доступ до освіти буде і в дітей з інших районів міста за бажанням батьків.

Будівництво підземної школи здійснювалося за підвищеними стандартами безпеки.  Вона має 20 класів, навчати там планують у дві зміни. Вартість будівництва школи склала 58,8 млн грн.

Крім того, до 1 вересня у місті планують збудувати ще 3-4 таких школи. Міський голова Харкова  Ігор Терехов говорив про плани збудувати підземні школи в кожному районі міста.

Зараз переважна більшість учнів Харкова навчається онлайн. Офлайн заняття відбуваються в приміщеннях метрополітену міста. Загалом працює 106 класів, які відвідують близько 2200 школярів. Місцева влада планує розширити метрошколу до нового навчального року, щоб вона могла прийняти 2400 учнів.