Шахраї намагаються нажитися на жителях Первомайського, які постраждали від удару "Іскандером", повідомив мер Микола Бакшеєв.

Російські війська завдали потужного ракетного удару по місту 4 липня. 43 людини дістали поранення (з них 12 дітей). Пошкоджено 18 багатоповерхових житлових будинків, постраждали квартири, у яких сумарно проживає понад 2 тис. осіб. Основна частина пошкоджень - вибиті вікна та двері.  

Мер Первомайського розповів, що до нього надходить інформація про спроби шахраїв скористатися складною ситуацією, в якій опинилися городяни. Мешканцям Первомайського телефонують невідомі і повідомляють, що постраждалі мають право на отримання 6,5 тис. грн. допомоги. Для цього шахраї пропонують надіслати Вайбером копію паспорта та коду.

У мерії наголосили: копії документів висилати не можна - шахраї можуть скористатися персональними даними в корисливих цілях. 

Допомога надходить через органи влади. Наразі комунальники зашпаровують вибиті вікна пластиковою плівкою і плитами OSB. Обласна влада обіцяє, що пізніше буде проведено капітальний ремонт будинків, які потрапили під удар.