На Харківщині покинутий кінь із хворими ногами прийшов до військових на позиції, тварину вдалося евакуювати. Про це повідомили в організації "Порятунок тварин. Харків".

Кинутого коня знайшли наші військові на позиціях у Великому Бурлуку Куп'янського району. У коня були проблеми з ногами, тож військові звернулися до волонтерів, які евакуювали тварин. Волонтери передали на позиції причіп. Один із захисників мав справу з кіньми, тому керував завантаженням тварини у фургон.

По дорозі до Харкова у фургона були пробиті колеса, але тварину все ж таки вдалося довезти до обласного центру. Нині у Харкові кінь перебуває під наглядом ветеринарів.

Від вторгнення РФ постраждали не лише люди, а й тисячі тварин. Виїжджаючи з-під обстрілів, деяким довелося залишити тварин, ті стали безпритульними. В Екопарку в Харкові загинуло близько 100 тварин - як від російських обстрілів, так і від страху. Частина тварин втекла з території парку, зокрема косулі, яких у грудні минулого року помітили на вулицях міста.

Окупанти не гребували й знищенням тварин - так, одна з найбільших агроферм Харківської області в селі Шестаково, де тримали понад три тисячі голів худоби, в результаті обстрілів була зруйнована на 80%. З перших днів війни підприємство зазнавало бомбардувань. Загинуло близько двох тисяч тварин.