У Харкові чоловік двічі пограбував родину свого знайомого. Про це повідомили у прокуратурі.

За матеріалами справи, у серпні 2021 року зловмисник проник до будинку літньої жінки в Новобаварському районі. Погрожуючи фізичною розправою, він змусив господиню лягти на підлогу, після чого викрав гроші, банківські картки та особисті документи. Потім нападник наказав жінці спуститися до погребу та пішов.

У листопаді того ж року він повернувся на місце злочину разом зі спільником. Цього разу вдома був син потерпілої. Зловмисник вдарив чоловіка шокером по голові. Зав’язалася бійка. Однак оскільки нападників було двоє, вони подолали опір чоловіка і зв’язали його дротами. Зловмисники викрали з комоду готівкові кошти — 50 тис. гривень, а також військовий квиток, який належав потерпілому.

Під час судового засідання з'ясувалося, що мотивом злочину став конфлікт між чоловіками щодо компенсації за пошкоджений паркан. Таким чином зловмисник вирішив "забрати борг".

Зловмисник заявив, що дійсно вдарив потерпілого, але тому, що захищав свого знайомого. А про викрадення коштів та документів сказав, що їх йому нібито підкинули правоохоронці.

Незважаючи на спроби обвинуваченого заперечити свою провину, суд, за підтримки прокуратури, визнав його винним у розбої, грабежі та викраденні особистих документів. Зловмисника засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.