56-річна харків'янка пропонувала "допомогу" у отриманні фіктивної інвалідності за 29 тисяч доларів, для ухилення від військової служби. Про це повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, зловмисниця створила схему, використовуючи нібито наявні зв'язки з лікарями місцевих медичних закладів та може "допомогти" з проходженням військово-лікарської комісії. Вона гарантувала своїм "клієнтам" отримання 2 групи інвалідності, що відкривало можливість для виїзду за кордон та уникнення призову.

Жінку затримали під час отримання грошей в одному з харківських кафе.

Їй повідомили про підозру за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України. Це стаття передбачає відповідальність за одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням. У разі доведення вини, жінці загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та обрав для підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Втім, їй надано право внести заставу у розмірі 1 211 200 гривень.

Слідчі дії тривають. Правоохоронці перевіряють можливу причетність інших осіб до цієї корупційної схеми. Особлива увага приділяється виявленню можливих зв'язків у медичних установах міста.