Частина російських солдатів відмовляється виконувати накази командирів на Харківському напрямку, зокрема, в районі Лук'янців і Глибокого. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні військ «Харків».

Обстановка на Харківському напрямку

► У районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодинокі переміщення особового складу, намагається проводити логістичне забезпечення передових позицій із застосуванням БпЛА. Водночас, через високу активність БпЛА Сил оборони України росіяни часто відмовляються виконувати накази.

► Неподалік Лук'янців росіяни закріплюються на займаних позиціях, проводять інженерні роботи. На передових позиціях також є випадки відмови виконувати накази командування.

► У районі населеного пункту Тихе росіяни вели повітряну розвідку з метою виявлення переміщення підрозділів і техніки Сил оборони України.

► У Вовчанську росіяни застосували важку вогнеметну систему ТОС-1А по Агрегатному заводу.

Минулої доби відбулося 4 бойових зіткнення в районі Стариці та Вовчанська. Російські окупанти завдали 4 авіаудари з використанням 9 КАБів і 47 ударів дронами-камікадзе, а також здійснили 307 обстрілів позицій захисників України.

Втрати РФ за минулу добу на Харківському напрямку - 103 особи, з них безповоротні - 39, санітарні - 64.

Також росіяни втратили знищеними та пошкодженими 80 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • 15 артилерійських систем,
  • 16 автомобілів,
  • 3 одиниці спецтехніки,
  • 46 БпЛА.