Енергетики повернули світло майже 5000 споживачів, які 4 серпня залишилися без електроенергії через негоду. Про це повідомили в "Харківобленерго".

Як розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук, гроза, шквальний вітер і сильна злива накрили, зокрема, Малоданилівську та Солоницівську громади вдень 4 серпня.

Були знеструмлені райони Малої Данилівки, Черкаської Лозової та Сиряків. Після того, як стихія заспокоїлася, дві бригади Дергачівського РЕМ оперативно ліквідували її наслідки та вже о 18:48 заживили знеструмлених споживачів.

Крім того, фахівці Чугуївського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" повернули світло жителям села Піщане, які були знеструмлені вночі, 4 серпня, внаслідок російського обстрілу.

У "Харківобленерго" додали, що наразі ситуація в Об'єднаній енергосистемі України стабільна, і це дає можливість не застосовувати графік погодинних відключень (ГПВ).

"Однак звертаємо вашу увагу на те, що в разі необхідності ГПВ може бути запроваджено за розпорядженням НЕК "Укренерго", - йдеться в повідомленні.