До ведення бойових дій у Вовчанську росіяни залучають іноземних добровольців, зокрема, громадян Єгипту. Про це повідомили у зведенні від 4 серпня в оперативно-тактичному угрупованні військ "Харків".

Раніше бійці Третьої штурмової розповідали, що в Харківській області проти ЗСУ воюють зокрема й іноземні найманці з Африки.

Крім того, як повідомили в ОТУВ "Харків", від місцевих мешканців Бєлгорода в РФ стало відомо, що в місті збільшилася кількість військової техніки неросійського виробництва та військових - іноземців, зокрема, африканської та середньоазіатської зовнішності. Форма іноземців дещо відрізняється від російських військових як за фасоном, так і за кольором.

"Можливо, серед іноземців присутня частина іноземних студентів бєлгородських вишів (починаючи з третього курсу) - вихідців з африканського континенту. Їм пропонуються грошові виплати і, за бажанням, швидке отримання російського громадянства. У разі відмови іноземцям погрожують переїздом у віддалені російські регіони або взагалі депортацією з країни. Брати участь у бойових діях на Харківському напрямку іноземці, в основному, відмовляються. Також відзначаються окремі випадки конфліктів між ними та російськими військовослужбовцями на релігійному, расовому та етнічному підґрунті", - ідеться в повідомленні.

В ОТУВ "Харків" додали, що у Вовчанську ворог активізував повітряну розвідку за допомогою БпЛА, проводить переміщення особового складу. Відзначено передачу окремих позицій противника від штурмових загонів 4-ї добровольчої штурмової бригади підрозділам 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії в північній частині міста.

У районі населеного пункту Глибоке росіяни розосередили особовий склад по бойових позиціях, безуспішно намагалися атакувати позиції Сил оборони.

У районі населеного пункту Лозова Рудка (РФ) окупанти провели евакуацію тіл своїх загиблих солдатів.