2 навідники передавали РФ дані про розміщення ЗСУ в Харкові та області. У прокуратурі повідомили, розслідування завершено, матеріали справи передано до Харківського районного суду.

За даними слідства, з лютого 2024 року двоє чоловіків, які займаються ремонтними роботами, передавали росіянам інформацію, необхідну для планування повітряних атак по Харкову.

Чоловіки 45 і 57 років їздили Харковом і наближеними населеними пунктами, приховано збирали відомості про розташування позицій ЗСУ і техніки. У Харкові вони шукали мобільні вогневі групи зі знищення російських безпілотників.

Перший передавав інформацію в телефонному режимі своєму знайомому, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька і став членом незаконного збройного формування. Він, своєю чергою, мав передавати російським спецслужбам координати для нанесення ракетних атак і ударів БПЛА.

Правоохоронці затримали російських агентів у Харкові. Під час обшуку в них вилучено мобільні телефони з доказами підривної діяльності проти України.

Суду затримані очікують, перебуваючи під вартою. За державну зраду 45-річному чоловікові загрожує довічне позбавлення волі. 57-річному чоловіку за поширення інформації про ЗСУ під час воєнного стану - до восьми років позбавлення волі.