У зведенні Генштабу на ранок 5 липня йдеться про бої на новій ділянці фронту - у районі Сотницького Козачка.

Сотницький Козачок - село в Золочівській громаді Богодухівського району. Його населення до повномасштабного вторгнення складало 177 людей.

Про першу спробу вторгнення РФ до селеща повідомлялося 26 червня. Тоді прикордонники відбили атаку. Вчора, 4 липня, аналітичний проєкт DeepState повідомляв про можливе просування російських сил у цьому населеному пункті: до села увійшла ворожа диверсійно-розвідувальна група і змогла там закріпитися. Оперативно-тактичне угруповання "Харків" підтверджувало спробу проникнення російської ДРГ.

Голова Золочівської селищної ради Віктор Коваленко учора заявив, що селище залишається під контролем Сил оборони України. За його словами, на вчора у селі перебувало лише 4 мирних мешканців, яких плануваи евакуювати.

Загалом за минулу добу на Харківському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень. Окрім Сотницького Козачка, бої точилися поблизу населених пунктів:

  • Глибоке;
  • Липці;
  • Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу - 4. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки.