На Харківщині правоохоронці піймали браконьєрів, які незаконно наловили раків на 70 тисяч гривень, завдавши значних збитків державі. Про це повідомили у Харківському рибоохоронному патрулі.

Інцидент стався 26 липня о 9:00 на Бідилівському водосховищі в Богодухівському районі. Порушники використовували заборонене знаряддя лову - невід з нитки, для вилову раків.

Чоловіки встигли виловити 21 рака загальною вагою 0,56 кг. Хоча кількість виловлених раків може здатися незначною, збитки, завдані державі, оцінюються у понад 69 тисяч гривень.

На місці події на порушників було складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Ця стаття передбачає відповідальність за грубе порушення правил рибальства.

Рибоохоронний патруль вилучив у браконьєрів як виловлених раків, так і заборонене знаряддя лову. Це стандартна процедура, яка має на меті запобігти подальшим порушенням та зберегти докази для можливого судового розгляду.

Нещодавно браконьєри на річці Берестова біля Зачепилівки завдали збитків рибному господарству України на суму 283 390 гривень.

Зараз на водоймах Харківської області діє повна заборона на риболовлю – як любительську, так і промислову. Також заборонено використовувати будь-які човни та інші плавзасоби. Ці обмеження запровадили 24 червня 2022 року і вони діятимуть до кінця воєнного стану.

Якщо ви помітили порушення правил рибальства, продаж незаконно виловленої риби або загибель риби у водоймах – негайно повідомте про це за телефоном гарячої лінії: (099) 549 23 59.