Влада спростовує окупацію села Сотницький Козачок на півночі Харківської області. Голова Золочівської селищної ради Віктор Коваленко в етері "Суспільне. Студія" повідомив, що селище перебуває під контролем Сил оборони.

Про просування росіян у Сотницькому Козачку сьогодні, 4 липня, повідмив аналітичний проєкт DeepState. Імовірно, в селище зайшла ворожа ДРГ та змогла там закріпитися.

Оперативно-тактичне угруповання "Харків" підтверджує інформацію про спробу заходу російської ДРГ у Сотницький Козачок. Підрозділи Сил оборони України продовжують заходи з виявлення та знищення залишків ворожої групи.

Сотницький Козачок - село в Золочівській громаді Богодухівського району. Його населення до повномасштабного вторгнення складало 177 людей. Раніше повідомлялося, що 26 червня росіяни намагалися прорватися через кордон поблизу Сотницького Козачка на Золочівському напрямку. Атаку прикордонники відбили.

За даними Коваленка, у селі залишаються 4 жителів, над евакуацією яких зараз працюють.

"Ввечері 3 липня планували вивезти жінку та чоловіка, на жаль, не вдалося. Очікуємо на евакуацію ще двох людей, сподіваємося, вони звідти виїдуть", — розповів очільник громади.

Він також зазначив, що на початку повторного наступу росіян 10 травня у Сотницькому Козачку залишалося 33 людини. Впродовж останніх трьох днів вдалося евакуювати 29 осіб.

За словами Коваленка, найбільше у громаді потерпають від обстрілів населені пункти:

  • Сотницький Козачок;
  • Гур'їв Козачок;
  • Баранівка;
  • Одноробівка.