Жителі Коломацької громади Богодухівського району готові перекривати в'їзди до селища, встановлюючи блокпости. За їхніми словами, це це відбудеться у разі отримання дозволу від Міністерства охорони довкілля на розміщення звалища відходів бурової промисловості на території колишніх відстійників Іванівського цукрового заводу, пише "Слобідський край".

Ця територія, за словами людей, розташована лише за 20 метрів від житлових будинків.

Проблема виникла, коли ТОВ "Агенція екологічної безпеки" придбала невелику будівлю на цій території і, за словами очільника громади Володимира Гуртового, через підставних нотаріусів оформила права на земельну ділянку. Незважаючи на програні судові справи, включаючи Верховний суд, громада продовжує боротьбу проти розміщення небезпечних відходів.

На загальних зборах понад 200 жителів підписалися проти цієї діяльності.

Місцева влада наголошує на екологічній небезпеці проекту, зважаючи на близькість до житлових будинків, свердловин питної води та річки Коломак.

Громада звернулася з офіційними листами до вищого керівництва країни, включаючи Президента України, Верховну Раду, керівництво Харківської області та відповідальних за екологічну безпеку посадовців. Наразі місцеві жителі очікують на рішення, яке б заборонило розміщення небезпечного звалища на їхній території.