Війська РФ 2 жовтня близько 23:00 вдарили п'ятьма КАБами по Харкову та області. За інформацією прокуратури, бомби були скинуті з двох літаків Су-34 з району міста Будівельник у Бєлгородській області. Імовірно застосовано УМПБ Д-30СН. За даними ППО, їхня швидкість становила 600 км на годину.

Приліт у житловий будинок на Салтівці

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що одна бомба влучила в житловий 5-поверховий будинок на Салтівці. Удар припав між третім і четвертим поверхами. Виникла пожежа.

За даними прокуратури, постраждали 12 осіб, серед яких 3-річна дівчинка. Вона отримала вибухове поранення, закриту черепно-мозкову травму та акубаротравму. Її госпіталізували, але на прохання батьків після огляду лікарів вона продовжить лікування амбулаторно.

Загалом госпіталізовано 5 осіб, їхній стан середній та легкий. Найстаршій постраждалій - 73 роки.

Пошкоджено розташовані поруч будинки та 14 автомобілів. П'ять будинків залишилися без світла, вибито сотні вікон.

За оцінкою губернатора, під завалами можуть бути люди. Бійці ДСНС проводять рятувальну операцію. Інформація про постраждалих може змінюватися. 

Мер Ігор Терехов повідомив, що жителів постраждалих будинків евакуювали, їм нададуть гуртожитки. Біля місця прильоту організують точку, де можна поїсти і випити гарячого чаю.

Начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко заявив, що біля місця влучання розгорнуто поліцейський штаб. Тут громадяни можуть подати заяви про пошкодження майна, повідомити про зникнення родичів. Виставлено наряди поліції, щоб не допустити мародерства.

Прильоти в Шевченківському районі

Ще два КАБи впали в Шевченківському районі на відкритій місцевості - у лісосмузі. Вибухова хвиля вибила шибки у двох багатоквартирних житлових будинках. 

Прильоти в Золочеві

Приблизно в цей самий час росіяни завдали удару по селищу Золочів Богодухівського району. Пошкоджено 10 житлових будинків, господарські будівлі. Постраждала 69-річна жінка. У неї - гостра реакція на стрес.