У Харківській області родичі знайшли живою 72-річну бабусю - Ларису Грінченко, яка п'ять днів провела в лісі неподалік Мерефи. Про це повідомили у пошуково-рятувальному загоні “Мілена”.

Весь цей час днів жінка перебувала в лісі без води, їжі та теплого одягу, при тому що нічна температура опускалася до 9-12 градусів. Родичі щоденно виїжджали її на пошуки, також Ларису Грінченко шукали волонтери.

Стан здоров'я Лариси Олексіївни наразі оцінюється медиками, але факт її виживання в таких екстремальних умовах вже називають дивовижним.

Поради щодо дій, коли зникає людина:

  1. Негайно повідомте поліцію про зникнення. Не чекайте 24 години - кожна хвилина може бути важливою.
  2. Ніколи не втрачайте надію та віру. Продовжуйте пошуки, навіть якщо здається, що шанси малі.
  3. Організуйте пошукову групу з родичів, друзів та волонтерів. Щодня виїжджайте на пошуки, як це робила родина Лариси Олексіївни.
  4. Зверніться до компетентних організацій, які спеціалізуються на пошуку зниклих людей. Будьте обережні з пропозиціями від невідомих осіб, щоб уникнути шахрайства.
  5. Розповсюдьте інформацію про зниклу особу через соціальні мережі, місцеві ЗМІ та оголошення в громадських місцях.
  6. Якщо не можете брати участь у фізичних пошуках, запитайте, яка інша допомога може бути корисною - наприклад, розповсюдження інформації або логістична підтримка.
  7. Зберіть всю можливу інформацію про зниклу особу: останнє відоме місцезнаходження, одяг, в якому була, контакти друзів та знайомих.
  8. Перевірте лікарні, притулки та інші місця, де може опинитися людина.
  9. Збережіть речі зниклої особи, які можуть містити ДНК або запах для пошукових собак.
  10. Не соромтеся просити про допомогу. Об'єднання зусиль часто призводить до кращих результатів.
  11. Підтримуйте психологічне здоров'я родини та близьких зниклої особи. За необхідності зверніться за професійною психологічною допомогою.
  12. Будьте готові до тривалого процесу пошуків і не здавайтеся, навіть якщо пройде багато часу.

Номер гарячої лінії пошукового загону "Мілена": 068-777-0-112.