Росіяни стирають Вовчанськ з лиця землі. Про це в ефірі нацмарафону розповів речник оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Юрій Повх.

За його словами, ворог продовжує руйнування інфраструктури та будівель у населених пунктах за тактикою "випаленої землі". Він підкреслив, що не треба сподіватися на те, що РФ раптом почне турбуватися про збереження українських домів. За словами Повха, росіяни діяли таким же руйнівним чином близько 25 років тому у Грозному на власній території, зрівнюючи місто із землею.

Зараз противник демонструє ті ж самі дії. Військовий речник заявив, що старі методи росіян залишаються незмінними, адже "старого собаку новим трюкам не навчиш".

МВС України 2 червня опублікувало відео Вовчанська з висоти пташиного польоту. У пості поліції написано: "Так зараз виглядає знищене росіянами місто".

Вовчанськ розташований за 4 кілометри від кордону. З початку повномасштабного вторгнення у 2022 році місто було окуповане. 13 вересня 2022 року - визволене. 10 травня 2024 року російські війська почали обстріли та наступ у напрямку Вовчанська. Місцева влада оголосила евакуацію населення. За даними військових, ЗСУ наразі контролюють близько 70% міста, йдуть вуличні бої.