Військовий експерт, полковник запасу Роман Світан висловив припущення, що РФ взяти Харків не зможе, навіть якщо піде на нього. Про це він розповів в інтерв'ю на Radio NV.

За словами Світана, армія РФ може наступати на лівобережжі Оскола в Харківській області, але для взяття півторамільйонного міста їй знадобилося б 200-300 тисяч солдатів.

"Іти на Харків росіянам немає жодного сенсу. Так само, як і на Київ. Для того, щоб брати півторамільйонне місто, треба 200-300 тисяч осіб. Тому саме Харкову, я думаю, нічого не загрожує. Харківській області є загроза. З-під російських Валуєк на Куп'янськ росіяни давитимуть, намагатимуться видавити нас із міжріччя між Осколом, Жеребцем чи річкою Червоною. Видавити нас до Лимана, викинути на правий берег Сіверського Дінця, на Слов'янськ", - сказав полковник.

Військовий експерт додав, що, незважаючи на те, що росіяни не візьмуть Харків, місто залишається під ударами, оскільки РФ дістає ракетами С-300 з Білгорода, а з С-400 по Харкову "ще не працювали".

Раніше Роман Світан зазначав, що Сил оборони має достатню кількість людей для того, щоб утримати фланговий удар росіян з боку Валуєк. На думку представників української розвідки, Куп'янський напрямок – де зараз проходить лінія фронту – може справді стати метою росіян для можливого прориву. Там можливий новий наступ РФ, щоб спробувати повернути під свій контроль території Луганської області, оскільки Володимир Путін наказав армії взяти Донбас до березня. У зв'язку з цим будуть активні бої на Донецькому та Луганському напрямках.