У селі Олександрівка Богодухівського району, працюючи у полі, на міні підірвався 37-річний комбайнер. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Пораненого госпіталізували, він перебуває у стані середньої тяжкості.

За словами губернатора, мінна небезпека в області все ще залишається високою. Учора, 1 листопада, біля Липців на міні підірвався 73-річний чоловік.

Від вибухів на мінах на Харківщині страждають і мирні жителі, і рятувальники, і військові. Про це в інтерв'ю "Українському радіо Харків" розповів директор Харківського обласного Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

"На жаль, я б не казав, що такі випадки рідше стали. Думаю, ще багато років воно продовжуватиметься. Здебільшого страждають Дергачівська та Балаклійська громади, там більше травмованих. Це можуть бути і пересічні громадяни, і співробітники ДСНС, професійні військові". За травмами - відриви кінцівок, пальців, уламки, усі, як завжди, при вибухових травмах", - сказав Віктор Забашта.

За його словами, медики чергують поблизу місць планових розмінувань.

Щодня на Харківщині сапери обстежують до 20 га місцевості. Швидкість розмінування залежить від складності ділянки. При виявленні вибухонебезпечних предметів роботи з розвідки зупиняються, сапери займаються вивозом та ліквідацією мін та снарядів або, за неможливості транспортування, знищують їх на місці. На обстеження деяких об'єктів рятувальники можуть витратити цілий день: окупанти залишили по собі величезну кількість протитанкових та протипіхотних мін.