Війська РФ 2 вересня о 5:30 вдарили північнокорейською ракетою по дачах в Індустріальному районі Харкова. Про це повідомили в прокуратурі.

За даними ДСНС, зруйновано та пошкоджено багато будинків і госпбудівель. Сталася пожежа на площі 150 кв. метрів. Горіли житловий будинок і три господарські будівлі. Обійшлося без постраждалих. 

За попередніми висновками фахівців, росіяни використовували ракету KN-23 (або КN-24) відому також як Hwasong-11. Це балістична ракета північнокорейського виробництва. З бойовою частиною в 500 кг дальність польоту становить до 450 км. З більш легкою бойовою частиною дальність зростає до 690 км. 

Російські війська застосовують північнокорейські ракети для обстрілу Харкова та області з початку цього року. Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що ракета, якою вдарили по Харкову 2 січня 2024-го, була з Північної Кореї.

Перед цим іноземні політики заявляли, що КНДР передає озброєння РФ. Однак реакція світової громадськості не зупинила РФ у застосуванні корейських ракет. 

У лютому росіяни знову завдали по Харкову удар корейськими ракетами. У серпні корейську ракету використали для удару по Богодухівському району.

Крім того, близько 1:30-1:40 росіяни вдарили по Харкову безпілотниками. У Слобідському районі пошкоджено навчальний заклад. У Київському районі пошкоджено житлові будинки та господарські будівлі. Постраждала жінка 66 років, медики надали їй допомогу.