На Харківщині екс-поліцейський перейшов на бік РФ і катував людей струмом. Про це повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації Балаклії Ізюмського району екс-поліцейський добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками та погодився працювати у так званій "народній міліції".

На початку травня 2022 року за його наказом "народні міліціонери" приїхали до місцевого мешканця та примусово відвезли його до псевдоправоохоронного органу. Зрадник намагався вибити з чоловіка інформацію про осіб, які збувають наркотики в Балаклії, щоб показати "новій владі", як ефективно працює "міліція". Щоб чоловік розповів усе, що йому відомо, на нього надягли наручники та катували електричним струмом.

Крім того, екс-поліцейський патрулював місцевий ринок та супроводжував співробітницю ринку під час здирництва та передачі грошей для окупантів від продавців. У результаті зрадник спочатку обійняв посаду "командир відділу патрульно-постової служби Балаклійського відділу поліції Ізюмського району", а згодом став і "керівником". Підвищення він отримав невипадково. Місце керівника "народної міліції" було вакантним через те, що попередній керівник став "мером" окупованого на той час Ізюма.

Наразі екс-поліцейського взято під варту, йому повідомлено про підозру за фактом державної зради.

Станом на вересень 2022 року, як повідомляв голова управління Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко, на Харківщині підозру у державній зраді оголосили 21 колишньому поліцейському, ще 40 перевіряли через можливу співпрацю з ворогом. Керівник облуправління зазначив, що загарбники тиснули на правоохоронців, є випадки, коли до них самих і до їхніх родичів застосовувалися тортури. За даними Тимошка, понад 50% співробітників поліції, які не встигли вийти з територій, захоплених росіянами у 2022 році, згодом різними шляхами вибралися на підконтрольну Україні територію.