Торгові майданчики пропонують українцям кілька способів купити крипту - в режимі обміну або на ринку. Для цього потрібно поповнити баланс у державній або криптовалюті.

Розповідаємо, як використовувати державні валюти на WhiteBIT, а також як купити активи за долари, гривні чи євро.

Купівля напряму: комісії

Біржа криптовалют WhiteBIT дозволяє поповнити рахунок через платіжні системи AdvCash, Visa, Mastercard та GEO Pay Account.

У гривні поповнення проходить через сервіси AdvCash, Visa, Mastercard та GEO Pay Account. Комісія за депозит при цьому становитиме 1,5% від суми, а за зняття з Visa, Masercard та GeoPay комісія не стягується.

Поповнення балансу у доларах та євро можливе через AdvCash, NixMoney. Комісія за поповнення - 1.5%, за зняття - 1,5% та 1% відповідно.

Нетиповий шлях

Щоб спростити користувачам купівлю віртуальних активів деякі біржі криптовалют звертаються до послуг спеціальних процесингових компаній. Вони виконують роль обробника платежів та захищають транзакції від шахрайських процесів.

Наприклад, біржа криптовалют WhiteBIT уклала партнерські відносини з міжнародною фінансово-технічною компанією Checkout. Завдяки чому баланс на біржі можна поповнити у євро та американському доларі. Комісія за поповнення при цьому становитиме - 1,5%, зняття - 2% на обидва типи валют.

Перед початком торгівлі, українські користувачі банку monobank можуть завести на біржовий рахунок гривню. При цьому комісія за транзакцію не стягується. Таких умов не пропонує жоден з інших торгових майданчиків, що працює на українському ринку.

Найпростіший шлях

Аби спростити процеси для клієнтів, біржі криптовалют додають функцію прямої купівлі криптовалют через баланс. Наприклад, на WhiteBIT достатньо натиснути кнопку "Поповнити", потім перейти на відповідну сторінку, ввести дані картки та підтвердити операцію.