РФ ударила з "Градів" по вокзалу та гуманітарному штабу у Козачій Лопані Дергачівського району. Про це повідомив голова громади В'ячеслав Задоренко.

За його словами, внаслідок обстрілу пошкоджено залізничний вокзал, торгові об'єкти, кілька приватних будинків, а також адміністрацію Козачолопанського старостинського округу.

Будівля адміністрації була гуманітарним штабом, де люди отримували допомогу. Тепер там зруйновано частину стіни, вибито вікна, через коротке замикання вигоріло підвальне приміщення. Задоренко зазначив, що, незважаючи на терористичні атаки держави-агресора, влада не припиняє роботу і вирішує логістичні проблеми.

Голова Дергачівської громади закликав мешканців дотримуватись правила двох стін, захистити вікна від ударної хвилі доступними способами, обладнати укриття у підвалах та льохах приватних будинків, подбати про якнайшвидший зручний доступ до них.

Козача Лопань понад півроку перебувала під окупацією. Селище було захоплене в перші дні повномасштабної агресії РФ - воно розташоване буквально за два кілометри від кордону з РФ - і звільнене 11 вересня. Після звільнення до селища почали повертатися люди, зараз туди навіть можна дістатися електричкою – приміські потяги з Харкова запустили з 22 січня.