Ворог не залишає спроб диверсійно-розвідувальної роботи у прикордонних населених пунктах Дергачівського району. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

Але, за його словами, наші захисники не дають змоги диверсантам перейти лінію державного кордону України. Минулої доби російська армія обстрілювала з мінометів населені пункти Козача Лопань і Ветеринарне в Дергачівському районі; на щастя, обійшлося без постраждалих.

"Хочу нагадати, що на базі стаціонару Дергачівської центральної лікарні діє гуманітарний пункт медичної консультації, жителі громади можуть отримати необхідні ліки, які є", - зазначив Задоренко.

Комунальники та підрядні організації продовжують підготовку до опалювального сезону. Продовжується робота з ремонту та встановлення котлів у котельні. Енергетики Дергачівського РЕСУ за останню добу підключили світло 78 абонентам у Руській Лозовій, а робітники Дергачівського відділення Харківгазу відновили газопостачання 11 абонентам.

Харківська область добре пам'ятає, що таке ворожі ДРГ. Саме їм вдалося наприкінці лютого прорватися до Харкова, у місті йшли вуличні бої. Зокрема, ДРГ прорвалися на Олексіївку, Журавлівку, П'ятихатки, ХТЗ та до центру міста. З 26 по 28 лютого йшла зачистка міста від ворожих ДРГ. Внаслідок боїв російські окупаційні війська втратили кілька автомобілів "Тигр" і зазнали серйозних втрат у живій силі. Після 28 лютого росіяни до міста не заходили, але почали завдавати масованих ракетних та авіаобстрілів.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, ворог не полишив своїх планів щодо Харківської області і жодного разу не зробив "жесту доброї волі". На лінії зіткнення біля кордону з РФ йдуть жорстокі бої, наші бійці звільняють кожен метр території ціною власних життів. Періодично окупанти намагаються йти в атаку в прикордонних селах, як було минулої доби в районі села Зелене Харківського району, але ЗСУ тут же відкидають їх назад.