В Ізюмі Харківської області повісили оголошення про розшук Путіна. Фото опублікував віцемер Володимир Мацокін.

За його інформацією, оголошення з'явилося на вулиці Соборній - центральній вулиці Ізюма. В оголошенні зазначено, що Володимира Путіна розшукує Міжнародний кримінальний суд у Гаазі за "вчинення злочинів - вивезення та депортацію дітей з України".

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна, а також уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у депортації українських дітей. Раніше про те, що вивезення українських дітей на територію Росії може вважатися воєнним злочином, заявила слідча комісія ООН.

Ізюм після майже піврічної окупації опинився буквально в руїнах - у місті пошкоджено або зруйновано близько 80% будинків. Місто вважалося окупантами стратегічно важливим плацдармом для подальшого наступу на Слов'янськ і Краматорськ. Однак понад п'ять місяців окупації завершилися звільненням Ізюма 11 вересня. За інформацією секретаря РНБО Олексія Данілова, містом, яке від початку війни пережило найбільше ракетних обстрілів, виявився саме Ізюм. Так, росіяни завдали по Ізюму 476 ракетних ударів - це більше, ніж по Маріуполю.

У жовтні 2022 року генеральний прокурор України Андрій Костін під час свого виступу на паризькому форумі "Ніч права" заявив, що Росія кинула виклик усталеному світовому порядку, і відповідь може бути тільки одна: правосуддя. За словами Костіна, будь-яке з міст: Ізюм, Маріуполь, Харків - може дати назву майбутньому спецтрибуналу.