12 товарів, вироблених на підприємствах Харківської області, увійшли до рейтингу "100 кращих товарів України". Про це повідомив "SQ" генеральний директор ДП "Харківстандартметрологія" Михайло Будьонний. За його словами, 9-10 листопада в Києві в Українському домі відбулися національна виставка "100 кращих товарів України", а також відбулося нагородження переможців, лауреатів та фіналістів конкурсу "100 кращих товарів України". В ході цих заходів, проведених у рамках Європейського тижня якості в Україні, були відзначені 12 товарів підприємств Харківщини, переможцями конкурсу стали п'ять товарів.
Як зазначив М.Будьонний, експерти оцінювали продукцію за якістю, конкурентоспроможностю, рівнем споживчих властивостей і за іншими параметрами, зокрема, чи використовувалася при виробництві вітчизняна сировина.
Довідка "SQ". Переможцями всеукраїнського конкурсу "100 кращих товарів України" стали 5 харківських товарів - морозиво пломбір без наповнювачів і шоколадне в шоколадній глазурі у вафельному ріжку "Хрещатик" (АТЗТ "Хладопром"), напівсолодке шампанське Україна "Амбер" (ДП "Харківський завод шампанських вин" ), електробритва "Новий Харків НХ 2012 "Фанат" (ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Електробритва-Харків"), вагонні ваги для статичного зважування "КОДА-В" (українсько-американське ТОВ "Фірма "КОДА"), блоки трубопроводів (приватне акціонерне товариство "ТММ-Енергобуд").
Лауреатами конкурсу також стали п'ять харківських товарів - морозиво пломбір без наповнювачів і шоколадний в кондитерській глазурі "Хрещатик" (АТЗТ "Хладопром"), комплект для годування дітей "НЯМА" (фізична особа-підприємець Мандриченко Сергій Віталійович), ваги електронні підлогові "CERTUS HERCULES "(українсько-американське ТОВ "Фірма "КОДА"), автомобільні тензометричні ваги "УВК-А-СІ" (ПП "Науково-виробнича фірма "Українська вагова компанія"), універсальний комплект для зварювання з цифровою індикацією ВДУЧ-350 МАГ з напівавтоматом ПДГ-500-4 (ДНВП "Об'єднання" Комунар ").
Фіналістами всеукраїнського конкурсу "100 кращих товарів України" стали два товари харківського виробництва - макаронні вироби трубчасті "Пір'я", група В, клас "Екстра" (ПП "ЮВІН"), послуги медичної лабораторії - імунологія, біохімія, молекулярна біологія, мікробіологія (ТОВ "Фірма "Б.А.Т.").