Архієпископ Ізюмський Онуфрій призначений на посаду керуючого Харківською єпархією Української православної церкви (Московський патріархат). Як повідомили "SQ" у прес-службі Харківської єпархії, священний синод, на якому владика Онуфрій був обраний керуючим єпархії, відбувся сьогодні, 8 травня, в Києві. Синод пройшов у закритому режимі, тому про те, яку кількість голосів було віддано за архієпископа Онуфрія, в прес-службі уточнити не змогли.

"Відтепер владика Онуфрій буде йменуватися архієпископом Харківським і Богодухівським", - відзначили в прес-службі.

Як повідомив 8 травня офіційний сайт Харківської облдержадміністрації, Онуфрія вже привітав з призначенням на посаду голова ХОДА Михайло Добкін. Свої привітання також висловив харківський міський голова Геннадій Кернес.

Довідка "SQ". 15 вересня 2011 р. на 91-му році життя в архієрейській резиденції на території Свято-Покровського чоловічого монастиря помер архієпископ Харківський і Богодухівський Никодим. 17 вересня він був похований у Благовіщенському соборі. 23 вересня настоятель Свято-Петропавлівського храму, протоієрей Валентин Ковальчук заявив, що Харківська єпархія УПЦ на посаду керуючого єпархією висуне тільки одного кандидата - архієпископа Ізюмського Онуфрія, який після смерті митрополита Никодима тимчасово виконує обов'язки керуючого.

Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій (Легкий Олег Володимирович) народився 27 березня 1970 р. у м. Ходорові Жидачівського р-ну Львівської обл. України в родині священика. У 1987 р. закінчив середню школу, працював у Львівському єпархіальному управлінні, з жовтня 1989 р. - в Харківському єпархіальному управлінні. 28 серпня 1990 р. висвячений на диякона до Благовіщенському собору, 4 жовтня 1992 р. - на ієрея. У 1993 р. закінчив Одеську духовну семінарію, в 1998 р. - Київську духовну академію (заочне відділення), у 2003 р. - Варшавську християнську богословську академію зі ступенем магістра богослов'я. У 1993 р. возведений у сан протоієрея. У 1996 р. призначений настоятелем Сергієвської громади м. Харкова. 20 квітня 2000 р. у Києво-Печерській лаврі пострижений у чернецтво, 21 квітня зведений у сан архімандрита. 22 квітня 2000 р. у Трапезному храмі Києво-Печерської лаври хіротонізований на єпископа Ізюмського, вікарія Харківської єпархії. 27 травня 2007 р. возведений у сан архієпископа. Нагороджений багатьма церковними та світськими нагородами, зокрема, орденом св. рівноап. Марії Магдалини II ступеня Польської Православної церкви, українським державним орденом "За заслуги" I і III ступеня.