У Харкові вводиться єдиний реєстр пасажирських автобусів і маршруток. Про це 3 травня повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, передав сайт міськради.

За словами С.Дульфана, на зустрічі харківського міського голови Геннадія Кернеса з ветеранами Дзержинського району літні люди поскаржилися, що водії навмисне не зупиняються на зупинках, якщо бачать багато пільговиків. "Щоб людям похилого віку було легше ідентифікувати такі маршрутки й подати скаргу на водія, на кожному автобусі з'явиться індивідуальний номер великого розміру", - зазначив С.Дульфан. За його словами, унікальні порядкові номери вже прикріплені на харківських трамваях і тролейбусах.

"Унікальні номери автобусів - чотиризначні, що зумовлено кількістю працюючих у місті одиниць техніки. Окремим перевізникам доведеться поміняти вже наклеєні таблички з номерами, оскільки деякі з них і кольором, і форматом нагадують табличку з номером маршруту, а часто і розташовані поруч, що вносить плутанину", - підкреслив С.Дульфан.

Він додав, що нумерація всього автобусного парку буде завершена до середини травня.