Сувенірна продукція з туристичним логотипом Харкова надійде в продаж цього року. Про це повідомила "SQ" заступник начальника відділу розвитку туристичної інфраструктури та іміджевих проектів Департаменту міжнародної співпраці Харківської міськради Юлія Заховаєва.

"Зараз ми розробили кілька варіантів розміщення і колірного рішення логотипу на сувенірній продукції. Як тільки будуть узгоджені та затверджені кращі варіанти, вони будуть запущені у виробництво, а після надійдуть у продаж. Харків'яни та гості міста вже цього року зможуть придбати футболки, кепки, краватки, ручки, прапори з туристичним логотипом Харкова і написом "Kharkiv - smart city". Крім того, планується, що туристичний логотип нашого міста буде нанесений і на тролейбуси, трамваї, автобуси і навіть літаки", - зазначила Ю.Заховаєва.

За її словами, сам логотип асоціюється і з першою літерою назви нашого міста, і з перехрестям різних шляхів, на якому стоїть Харків, у той же час він схожий на людину, яка радісно здіймає руки.

Довідка "SQ". Компанія "J.I.Z." за участю фахівців харківської організації Спілки дизайнерів України створила логотип Харкова, який буде використовуватися у всіх заходах, пов'язаних з розвитком туристичної галузі. Компанія-розробник логотипу є офіційним партнером Європейської футбольної асоціації (УЄФА) з питань, пов'язаних з розвитком туристичної інфраструктури в містах, які прийматимуть матчі Євро-2012.

Уперше туристичний логотип (бренд) Харкова був представлений на міжнародній туристичній виставці ITB, яка пройшла з 8 до 14 березня в Берліні (Німеччина). Девізом бренду стала фраза: "Kharkov - smart city" (Харків-розумне місто). При цьому кожну букву слова SMART можна розшифрувати: соціальне, сучасне, місто мистецтва, місто дослідження та туристичне місто.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В", матчі пройдуть 9 (B1-B2), 13 (B1-B3) і 17 (B4-B1) червня.