Міжнародне ралі "Дружба" на серійних автомобілях відбудеться 30-31 жовтня у Харкові. Про це "SQ" повідомив прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов. За його словами, очікується, що в змаганнях візьмуть участь від 40 до 60 екіпажів з усієї України, а також екіпажі з Білорусі, Росії і, можливо, країн Прибалтики.

Довжина дистанції складе близько 250 км з 8 швидкісними спецділянками (у тому числі і на картинговій трасі). "Але очікувати справжнього екстриму, як у чемпіонаті України з ралі, де бере участь організатор ралі "Дружба" - команда "ХАДО Моторспорт", не варто - все-таки це ралі на серійних, непідготовлених спеціальним чином автомобілях. А тому траса прописана без варіантів вильоту або тим більше перевороту", - зазначив Є.Пушкарьов.

За його словами, особливий формат ралі проявляється не тільки в техніці - спортсмени до таких змагань допускаються з мінімальним досвідом. Щоб отримати допуск до старту, необхідно отримати базову гоночну ліцензію К1.

Старт перегонів о 10.00 на пл.Свободи.

Довідка "SQ". Ралі "Дружба" - змагання, які проходять під егідою Федерації автомобільного спорту України. Організатор - "ХАДО Моторспорт". Ралі проходять з 1980 р., коли до Харкова приїжджали екіпажі майже з усього Радянського Союзу.