Екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко написала заяву про відмову брати участь у засіданні суду, запланованому на 31 липня, і надасть фізичний опір, якщо її насильно спробують везти до суду. Про це 30 липня повідомив офіційний сайт Державної пенітенціарної служби України.

За інформацією пенітенціарної служби, Тимошенко в заяві зазначила, що у випадку, якщо суд прийме рішення про привід її до залу засідань суду, то вона чинитиме опір. "Це буде відбуватися при моєму фізичному опорі", - йдеться в заяві Тимошенко. В пенітенціарній службі також повідомили, що керівництво пенітенціарної служби України поки не отримувало рішення суду про привід засудженої до зали засідань.

 

Довідка "SQ". Тимошенко відбуває 7-річне ув'язнення в Качанівській колонії Харкова і знаходиться зараз на лікуванні в ЦКБ-5 "Укразалізниці". Київський райсуд Харкова розглядає другу кримінальну справу стосовно Тимошенко, пов'язану з корпорацією "ЄЕСУ".

23 липня суддя Київського райсуду Костянтин Садовський, який розглядає справу Тимошенко, зачитав висновки судово-медичної експертизи, згідно з якими стан здоров'я Тимошенко є стабільно задовільним, не перешкоджає їй сприймати й осмислювати інформацію, а також виступати в судовому засіданні. Суддя оголосив перерву в засіданні до 31 липня для ознайомлення з результатами експертизи.