Засідання Київського райсуду Харкова у справі стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" перенесено на 11 вересня. Суддя Костянтин Садовський задовольнив клопотання прокурора і зобов'язав Тимошенко надати в письмовій формі свою думку з приводу участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Як заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, суддя оголосив написане заздалегідь рішення, не заслухавши жодної зі сторін. За його словами, Тимошенко вже написала п'ять заяв про відмову від відеоконференції. "Мабуть, суду потрібна шоста відмова", - підкреслив він.

За словами заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, сьогоднішнє рішення суду - чергове підтвердження того, що його головна мета - не допустити Тимошенко до участі у виборах. "Суддя і прокурори - заручники політичної гри", - заявив він.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування. Київський районний суд Харкова розглядає ще одну справу за обвинуваченням Тимошенко. Її звинувачують у зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Засідання суду кілька разів переносилися через відсутність Тимошенко, яка відмовляється від участі в засіданнях за станом здоров'я.

Верховна Рада 4 липня прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції". Приміщення для проведення відеоконференцій обладнали в харківській ЦКБ № 5. Також кімнати для відеоконференцій є у0 Качанівській виправній колонії. 31 липня відбулося чергове засідання суду, на якому прокурор запропонував судові засідання за участю Тимошенко проводити в такому режимі.

Вчора, 13 серпня, Тимошенко, написала чергову заяву про відмову брати участь у засіданні Київського райсуду Харкова 14 серпня. У своїй заяві Тимошенко послалася на рекомендації лікарів.