До кінця 2012 р. у Харкові почнуть виробляти і продавати новий хліб - "Добрий". Про це на святкуванні 80-річчя Харківського хлібозаводу № 3 повідомив представник власника ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський" (хлібозавод № 3 входить до його структури) Костянтин Кошелев. За його словами, цей хліб буде найдешевшим в Україні. Випускатиметься "Добрий" першого і другого сортів. "Продавати цей хліб будуть тільки у власних торговельних мережах хлібозаводу "Салтівський", - зазначив Кошелев.

Він також повідомив, що здешевлення хліба відбудеться за рахунок впровадження технологій енергозбереження, за рахунок нових технологій виробництва хліба, також будуть використовувати "бабусині рецепти".

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, хліб "Добрий" уже проходить узгодження в державних структурах. "Порівняно з кілограмовим хлібом "Дарницький", який коштує 4 гривні 78 коп., новий хліб буде ще дешевшим", - повідомив Сапронов.

Довідка "SQ". Хлібозавод № 3 був побудований у Харкові в 1932 р. Завод оснастили автоматичними ланцюговими хлібопекарськими печами, які виробляли рекордну на той час кількість хліба - 1400 од/год. У 60-і роки печі переобладнали під випуск подових сортів. У 90-ті роки в асортименті підприємства з'явився хліб "Дарницький", що став візитною карткою Харкова. У 2003 р. завод увійшов до складу ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський". Зараз хлібозавод № 3 виробляє 68 т продукції на добу. Всього асортимент заводу включає 11 сортів хлібобулочних виробів.