Приготувати олів’є у Харкові дешевше ніж в інших великих містах України. Про це йдеться у дослідженні Харківського національного економічного університету імені Кузнеця.
Для дослідження було використано два рецепти салату з ковбасою або м’ясом курки, які є традиційними для новорічного столу. Орієнтовна вага салату близько 3 кг.
Одним з найбюджетніших цей салат виявився у Харкові:
- з ковбасою - 338,4 грн;
- з куркою – 303,2 грн.
Найдорожчим – у Львові та Києві.
У Києві:
- з ковбасою – 379,6 грн;
- з куркою – 335,11 грн.
У Львові:
- з ковбасою – 468,4 грн;
- з куркою – 318,44 грн.
Дешевше ніж у Харкові олів’є з ковбасою коштує у Кременчузі – 325 грн, та в Ужгороді - 327,54 грн.
Найдешевший салат у Харкові можна приготувати з продуктів придбаних у Чудо-маркеті. Найдорожчий олів’є у місті – з продуктів в супермаркеті Ле Сільпо.
Згідно з дослідженнями Держстату, середня вартість олів’є в Україні складала:
- 250 грн у 2021 році;
- 340 грн – у 2022 році;
- 367,78 грн – у 2023 році.