Мешканка Близнюків Харківської області Олена Шаріпова налагодила виробництво незвичайних солодощів під брендом "Трипівень", про це
Ідея власної справи виникла влітку 2022 року, проте реалізувати її Олена змогла тільки влітку 2023-го, повернувшись додому з Волинської області, куда родина Олени виїхала на початку війни.
"Близнюки — це місце без визначних легенд чи архітектури, без важливих історичних постатей. Єдине, за що тут можна зачепитися, — географічне розташування громади. Місцеві жителі говорять, що у Близнюках півень співає на три області. Тут — рівновіддалена точка від трьох обласних центрів — Харкова, Дніпра та Донецька. Саме тому і "Трипівень",, - розказала Олена.
Сьогодні в асортименті мануфактури смаколиків є:
- горішки з місцевим степовим медом (мигдаль, кеш’ю, фундук);
- в’ялені помідори з місцевими травами, олією та часником;
- соус "Солодкий чилі";
- варення з гострого перцю.
Власниця власноруч виробляє цей місцевий крафтовий продукт - все вирощене на ланах Близнюківщини, окрім горіхів. Сировиною вона запаслася влітку. Придбала дегідратор для заготівлі помідорів. Купувала томати у місцевих жителів, коли власні закінчилися. Гострі перці виростила її знайома, теж місцева жителька. Натуральний, степовий мед зібраний теж жителем громади. В планах Олени цього року зварити ще цибулевий джем.