"Я впевнений, що зниклого редактора харківської газети" Новий стиль" Василя Климентьєва знайдуть живим і здоровим, або він сам з'явиться", - заявив 3 вересня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Ви вважаєте, що у нас в Харківській області є реальні проблеми зі свободою слова, що хтось не може сказати щось у Харкові або надрукувати, чи тут закривають редакції, або наїжджають на журналістів? От давайте відверто подивимося на ситуацію з В.Климентьєвим. Ви добре знали цього журналіста до того випадку? Не знали. І я не знав. Про Станіслава Денисюка (голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. - "SQ") він пише вже років з десять. Я знаю, що є певні люди, які щомісяця платили В.Климентьєву, щоб він не писав про них. Я знаю дещо на рівні чуток, але у мене є впевненість, що В.Климентьєва знайдуть живим і здоровим, і ми багато цікавого дізнаємося про істинні причини того, що з ним трапилося. Я тримаю цю справу на особистому контролі в рамках, які мені дозволені  законом, щодня цікавлюся, чи є успіхи, чи потрібна допомога ", - розповів М.Добкін.

Розмірковуючи далі про ступінь свободи слова в Харківській області, губернатор прокоментував і ситуацію навколо затримання активістів харківської громадської організації "Зелений фронт" та ініціативної групи "Прорвемося!" під час роздачі листівок "Велика брехня" з критикою міської влади.

"У нас в країні хибне поняття про свободу слова. Адже ніхто нікому не забороняє критикувати і говорити те, що хочеш. Але є дії, які мають чітко вкладатися в рамки чинного законодавства. Будь-яка література, що поширюється, повинна мати дані, де і в якій кількості надрукована. А література без вихідних даних - це чорний піар. Я противник того, щоб за роздачу будь-якої літератури когось затримували. Але давайте спробуємо зрозуміти причини, які змусили роздавати цю літературу. Нелюбов до влади? Це їхнє право. Але вони самі робили все, щоб нарватися на конфлікт з міліцією. Скільки я у своєму житті вже пережив поширень таких газет, починаючи з Протасів (власники торгової групи "Таргет" - "SQ"), коли вони їх роздавали мільйонними тиражами? Але Протаси тоді, на відміну від нинішніх активістів, все робили офіційно, оформляли спецвипуск якоїсь зареєстрованої газети, офіційно надрукуваної в друкарні, потім роздавали, ніхто й уваги на це не звертав. Та й ці нехай роздають. Тут питання в тому, що якщо міліція буде боятися стежити за дотриманням чинного законодавства тільки тому, що їх будуть пікетувати або хтось заявить про тиск, то тоді гріш ціна такій міліції. Я противник того, щоб їх затримували, і я не давав команди жодному з міліціонерів зупинити всі спроби поширення літератури. У нас її стільки поширюється й буде ще поширюватися... Але в тому випадку вони навмисне йшли на конфлікт з правоохоронними органами. Для них це частина піару, частина якогось стратегічного плану ", - відзначив М. Добкін.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів, Вовчанський р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах. За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайко, за останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслав Денисюк, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов і помічник прокурора Харківської області Сергій Хачатрян.

Міліціонери 2 вересня затримали сімох активістів харківської громадської організації "Зелений фронт" та ініціативної групи "Прорвемося!". Затримання відбулося біля будівлі Харківського національного театру опери та балету під час поширення активістами листівок "Велика брехня" з критикою міської влади. Затриманих відвезли до Дзержинського райвідділу міліції і через деякий час відпустили.