Купували суші на замовлення? Певно, що так. Ця традиційна японська страва, що складається з рису, приправленого рисовим оцтом, цукром і сіллю, риби, морепродуктів та інших інгредієнтів, як от овочі та водорості норі, має фантастичний попит. Які саме суші вам до вподоби? Вирізняють кілька видів:
- Нігірі – шматочки риби чи морепродуктів, які кладуть на невеликі порції приправленого рису. Іноді до них додають трішки васабі, що викладають між рибою та рисом.
- Макі – рулети з рису та інших інгредієнтів, що загорнуті в листи норі (сушені морські водорості). Рулети ріжуть на невеликі шматочки.
- Урамакі – різновид макі, в якому норі знаходиться всередині, а рис зовні. Часто прикрашають кунжутом або ікрою.
- Сашимі – це просто тонко нарізані шматочки сирої риби чи морепродуктів, без рису.
- Темаки – конусоподібні рулети з норі, наповнені рисом, рибою та іншими інгредієнтами. Їх їдять руками.
- Чираші – страва, в якій різні види риби та інші інгредієнти викладають у мисці на приправлений рис.
Суші прийшли до нас з давньої Японії, з часів, коли метод консервації риби в ферментованому рисі був популярним. З часом, ця техніка еволюціонувала та з’явилися сучасні форми суші, які готують кухарі з БагатоЛосося і, клієнти їх споживають з величезним задоволенням. Суші здобули популярність далеко за межами Японії, ставши глобальним кулінарним феноменом. Їх можна знайти в ресторанах по всьому світі, й вони відрізняються за формами та смаками.
Чому варто включити суші до загального раціону
В першу чергу, вони є ідеальною стравою для збалансованого харчування. Суші містять різноманітні поживні речовини, включаючи білки, вітаміни та мінерали. Риба є чудовим джерелом жирних кислот, вітамінів D і B12, а також йоду й селену. Особливо важлива наявність в компонентах Омега-3. Вони допомагають зменшити запалення, покращують здоров'я серця та сприяють здоровому функціонуванню мозку. Більшість видів суші мають низьку калорійність, що робить їх хорошим вибором для тих, хто стежить за своєю вагою.
Суші вирізняються великою різноманітністю інгредієнтів. Їх часто готують саме зі свіжих продуктів – риби, овочів та фруктів, морепродуктів. Це дозволяє зберегти максимальну поживну цінність. Деякі складові успішно борються з вільними радикалами в організмі. Це огірки, авокадо та морські водорості.
Суші дуже корисні для здоров’я. Вони сприяють зниженню рівня холестерину й тригліцеридів, що в свою чергу знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Більш того, Омега-3 сприяють покращенню когнітивних функцій і можуть допомогти запобігти дегенеративним захворюванням мозку. Вітаміни й мінерали, такі як цинк і вітамін C, що містяться в суші, сприяють зміцненню імунної системи.
Окрім користі не можна не відмітити смакову різноманітність страви. Суші пропонують широкий спектр смакових комбінацій і текстур – ніжний лосось, хрусткі огірки, м'яке авокадо. Кожен новий шматочок здається не лише смачним, а й дуже унікальним, а особливості подачі роблять страву візуально привабливою.
Роли є ідеальним вибором для спільної трапези. З ними кожен може відчути унікальність та неповторність японських традицій і культури. Суші є не тільки смачною, але й дуже корисною стравою, що містить різноманітні поживні речовини. Вони покращують загальне самопочуття та сприяють швидкому втамуванню голоду.