Харків'яни можуть отримати субсидії та пільги на оплату комунальних послуг. З початком опалювального сезону по них звертається дедалі більше городян, повідомили в міськраді.

У Департаменті соціальної політики зазначили, що торік до законодавства було внесено зміни. Тепер субсидії та пільги на ЖКГ нараховує і виплачує Пенсійний фонд, а не органи соцзахисту, як було раніше. Проте фахівці управлінь соцзахисту продовжують приймати від харків'ян заяви та документи, передаючи їх до Пенсійного фонду.

З питань призначення субсидій та пільг необхідно звертатися до управління Пенсійного фонду України в Харківській області за телефоном:

  • (057) 715-75-75;

електронна пошта:

  • gu@kh.pfu.gov.ua.

Телефони контакт-центру:

  • 0 800 503 753;
  • (044) 281-08-70;
  • (044) 281-08-71.

Побачити всю інформацію про нараховану субсидію можна в особистому кабінеті на сайті електронних послуг Пенсійного фонду в розділі "Моя субсидія". Інформація про нараховану субсидію за жовтень з'явиться в особистому кабінеті в листопаді.

У мерії зазначили, що субсидія на оплату послуг ЖКГ на опалювальний сезон розраховується з 1 жовтня до 30 квітня. Розмір субсидії за жовтень обчислюється з урахуванням тривалості опалювального періоду з 16 жовтня. Опалювальний сезон у Харкові стартував 23 жовтня.

Докладніше про те, як оформити субсидію на опалювальний період, - у нашому матеріалі.