Харківські тепловики проводять ремонти підвищеної складності. На комунальному підприємстві "Харківські теплові мережіповідомили про заміну теплоізоляції на магістралі під великим мостом над річкою.

Дерев'яна дранка, якою утеплювали труби в 1970-х роках давно відпрацювала свій термін, але замінити її не було технічної можливості, поки на підприємстві не з'явилися великі автокрани. Ці автокрани підприємство отримало з ініціативи міськради за проєктом світового Банку.

До робіт над водою готувалися місяць. Побудували спеціальний понтон у ковальсько-механічному цеху підприємства. За допомогою 60-ти тонного крана його тримають на потрібній висоті над водою.

Комунальникам доводиться працювати в складних і небезпечних умовах, коли місто постійно зазнає обстрілів.

Майстриня цеху перекладок Оксана Мамедова розповіла, що пережила страшний момент 2022 року, коли ізолювали надземні теплотраси в Холодногірському районі і приліт був зовсім близько, за кілька сотень метрів.

Нині в команді Оксани Мамедової п'ять працівників: вона, ще дві жінки та двоє чоловіків. Сьогодні на допомогу дали слюсаря з філії. Працювати підрозділу доводиться за будь-яких умов. Планів на ремонтну кампанію дуже багато, матеріалів для роботи - достатньо.